Rántotta, A tökéletes rántotta 8 titka | gal-kuria.hu
Tartalom
Elkészítés[ szerkesztés ] A tojásokat mély tálban, ízlés szerint vizet vagy tejet hozzáadva jól megkeverjük és sózzuk.
Speciális étrend
A zsírtvajattojás- vagy palacsintasütőben megforrósítjuk, s a tojást beleöntjük. Csökkentjük a hőfokot és közben lassan kavargatjuk.
Azt hiszed, hogy a rántotta elronthatatlan? Ez nagy tévedés! Segítünk, hogy ne kövess el hibákat.
Ízlés szerint keményebbre vagy lágyabbra hagyhatjuk. Adhatunk hozzá sonkáthagymát, borsot, egyéb gyógynövényeketvagy sajtot.
A tökéletes rántotta 8 titka | gal-kuria.hu
A tojást kocsonyás állapotban vesszük le a lángról. Az így készült rántotta krémes állagú. Ha bármilyen folyadék szivárog az ételből, az annak a jele, hogy nem sült át rendesen, vagy túl magas nedvességtartalmú zöldségeket adtunk hozzá.
Egyéb elkészítési módok[ szerkesztés ] Az Escoffier-féle mód dupla serpenyőt rántotta hőforrásnak, amely a közvetlen fűtési módszerrel ellentétben nem igényli a rántotta beállítását.
Ezek is érdekelhetnek
A tojásokat a tűzhelyen rántotta közben habarjuk el, nem pedig előtte. Így a tojás a sütés közben nem ég le, és kocsonyásra sül.
- Rántotta ahogy Évi néni készíti | Nosalty
- Rántotta recept, tojásrántotta készítése - Kemény Tojás receptek képekkel
- Parazita lével történő kezelés
- Méregtelenítő cseppek a parazitáktól
- Selymes, fűszeres hagymamártás: sokoldalúan felhasználható a konyhában Még a legalapvetőbb dolgokban is mindig van hová fejlődni.
- Recept nyomtatása A rántotta vagy tojásrántotta talán a legismertebb és legkedveltebb tojásétel.
- Papilloma polip szemölcsök
Az eljárás során a tojás minden alkalommal tökéletesen átsül, viszont sokkal időigényesebb a hagyományos módszerhez képest. Akár 15 percet is igénybe vehet, míg a tojás tökéletesen megsül.
Mikrohullámú sütő is szolgálhat eszközként a rántotta sütéséhez. A felvert tojásokat rövid időközökre tesszük be a mikrohullámú sütőbe, közben mindig megkeverjük. Csak addig hagyjuk benne, amíg a tojás éppen csak kocsonyásodni kezd, de még lágy, mert a sütés befejezése után tovább keményedik.
Rántotta tálalása
Ez nagyon gyors hpv vakcina aggodalmak tesz lehetővé, viszont könnyen elrontható, ezért folyamatosan ügyelnünk kell arra, nehogy túlsüssük. Készíthetünk rántottát a vákuum alatti sütés módszerével is.
Ennek eredményeként még simább, már-már pudinghoz hasonló állagú lesz a tojás, pedig kevergetni sem kell állandóan. A tejszínes rántotta készítése során az úgynevezett gőzfúvóka segítségével a tojásba rántotta gőzt fecskendezünk. Ilyen fúvóka van például az eszpresszógépben is. Tálalás[ szerkesztés ] Rántotta kenyérszeleteken tálalva A klasszikus tálaláshoz a rántottát mély ezüsttálban szolgálják fel. Reggeliként fogyasztva gyakran pirítóssal, szalonnávalfüstölt lazaccalsonkával, kolbásszal vagy zöldségekkel kerül asztalra.
A trükk, amitől csodás lesz a legegyszerűbb rántotta is - Receptek | Sóbors
Legnépszerűbb ízesítői a ketchupvalamint a csípős szósz. Rántotta à l'arlésienne: cukkiniből készült péppel, fokhagyma ízesítésű paradicsom founde-val, és parmezán rántotta.
Rántotta à l'américaine: serpenyőben füstölt szalonnával, sütött és szeletelt sült szalonnával és grillezett paradicsommal körített. Tojás bhurji: a rántotta indiai változata.
Köretként adhatunk hozzá hagymátzöld chilit, apróra vágott gyömbértkurkumaportés kis kockára szeletelt paradicsomot, meghintve zöld korianderrel.
Halloweeni receptek, amikkel biztos a siker
A tojás bhurji másik változata a Parsi akuri. Szójás rántotta: szójaszósszal Hagymás rántotta: a Fülöp-szigetekről eredeztethető.
A hagymát vagy megpirítjuk először a serpenyőben és utána adjuk hozzá a rántotta, vagy a hagymát összekeverjük a tojással és csak ez után öntjük a serpenyőbe.
Rántotta digüeñes: a chilei konyha különlegessége.
A rántottát a Cyttaria espinosae nevű rántotta gombafajtával készítik. Migas: kukoricás tortillába tekert rántotta, hússal és zöldségekkel.
Sültparadicsomos rántotta: gyakori kínai és Fülöp-szigeteki főétel. Gyorsan és könnyen elkészíthető, közkedvelt tizenévesek és egyetemisták körében.
A Wikimédia Commons tartalmaz Rántotta témájú médiaállományokat. Escoffier, Georges Auguste.
Rántotta ahogy Évi néni készíti
Translated by H. Cracknell and R. New York: FoodMayhem.
A gyerekemnek viszont annál több. Szajki-Vörös Adél, fotók: Pixabay - szmo.
McGee, Harold. New York: Scribner, Robuchon, Joël, Members of the Gastronomic Committee. Larousse Gastronomique.