Tavaszi kertkezelés a kártevők és a betegségek számára. Feldolgozási lépések - Cserjék

Férgek kertkezelése, Miért kell vegyi anyagokat használni

Gyógynövények A kertről A gyümölcsnövények nagy hozamának kulcsa a megfelelő ellátás. A száraz ágak metszésén és a trágyázáson túlmenően a tevékenységek komplexuma magában foglalja a kert permetezését is.

Fák kártevői - amelyek léteznek A nyaralóban a rovarok tömegét lehet elszállni, de el kell pusztítani azokat, akik jelentős kárt okoznak.

  • Tavaszi kertkezelés a kártevők és a betegségek számára. Feldolgozási lépések - Cserjék
  • Módszerek a férgek kezelésére gyermekeknél
  • Szemhéj papilloma kezelés

A takarmányozás útján a paraziták két csoportra oszthatók: levélszívás: levéltetvek, lepkék, bogarak, tripszek, skála rovarok; levélfogyasztás: pillangók, csigák, bogarak és lárvák hernyói. A rovarok első csoportja áttöri a levéllapátot vagy a férgek kertkezelése, és szar a lé.

Hogyan permetezzünk cseresznyét virágzás közben

A rovarirtó anyagokat érintő hatással lehet megsemmisíteni: az élelmiszerrel behatol a testbe, és a kártevő bénulását okozza. A második csoportból származó rovarok kizárólag leveleken táplálkoznak. Elég, ha a növény földi részét megmérgezzük. Gyümölcsbetegségek A gyümölcsfák betegségei lehetnek parazita és nem parazita. A parazita betegségeket élő szervezetek provokálják: mycoplasma, vírusok, gombák és baktériumok.

Hogyan permetezzünk cseresznyét virágzás közben - Kaktuszok

A nem parazita betegségeket a kedvezőtlen körülmények okozzák: aszály, fagy, műtrágya hiánya és mechanikai károsodás. Néhány betegség befolyásolja a leveleket, mások a gyümölcs és a szár halálát okozzák. A gombák a levegőn vízzel, talajrészecskékkel és kerti szerszámokkal terjednek el. A fákon micéliumot képeznek. Ez behatolhat a növény belsejébe, vagy arachnoid formájában maradhat a felületen.

Kedvező körülmények között a gomba fejlődik. A baktériumok akkor is aktiválódnak, ha kedvező körülmények jelentkeznek. Rothadást, fakulást, a fák növekedésének kialakulását okozzák. A sérült területeken nyálka képződhet. A baktériumok elterjedtek a palántákkal, az öntözéshez szükséges vízzel és az esővel.

A vírusok felhalmozódnak a sejtzsákban, ami betegséget okoz. Rovarokkal és patogén gombákkal terjedhetnek. A levelek, virágok és hajtások sérült fákon deformálódnak.

Munka naptár Ahhoz, hogy a fák egészségesek legyenek, és növeljék a termés mennyiségét, a gyümölcskultúrák kártevőkből történő feldolgozására van szükség. A kezelés a vesék kialakulása előtt történik. Először is, a fa törzsét férgek kertkezelése kefével tisztítjuk, majd permetezzük a munkaoldatot. Különös figyelmet fordítanak a kéreg repedéseire, ezekben a kártevők túlsúlyban vannak. A második permetezés, ha szükség van rá, május végén - június elején történik, amikor a fák elhalványultak.

A magas hőmérséklet és páratartalom betegséget okozhat. A szezon magasságában aktiválják a kaszát és a csalást.

férgek kertkezelése

A kerti feldolgozást nyáron kivételes esetekben kell elvégezni. A betegség jeleinek megállapítása után azonnal kell dolgozni, de legkésőbb férgek kertkezelése betakarítás előtt 40 nappal. A törzset, az ágakat és a fatörzseket a gomba és a rovar által lefektetett tojások ellen permetezik. Hogyan kezeljük a kártevőktől származó fákat Almafa Az Apple a leggyakoribb növény a külvárosi területeken.

Télen kemény, és nem igényel magas talajtermékenységet.

A kertről - Gyógynövények

A különféle fajták lehetővé teszik a fák növekedését különböző éghajlati övezetekben. Ha figyelmen kívül hagyja a permetezési eljárást, a vágás és az öntözés haszontalan lesz. Az almafák leggyakoribb betegségei és kártevői: cédrus méz. A sárgás-zöld rovar tél a kéreg hajtásaiban, ahol a tojásokat helyezi. Tavasszal a lárvák táplálják a leveleket, majd a gyökereket.

Virágok a virágzás idejére kiszáradnak; alma virág bogár. A bogarak tojást fektetnek a rügyekbe, aminek következtében barnaek és nem oldódnak; almamoly.

Pillangók tojást helyeznek a petefészkekre.

Tavaszi kertkezelés a kártevők és a betegségek számára. Feldolgozási lépések

A hernyók eszik a gyümölcs húsát, elpusztítva a magokat. Ha a szezon nagyon meleg, egy második generáció is megjelenhet, amely károsítja a késői fajtákat; varasodás. A betegség, amely a petefészek fertőzését okozza. A bukott levelekből eredő viták a kertben terjednek. A sérült fák gyümölcsei íztelenek, hosszú ideig nem tárolhatók. Cikk a témában - hogyan kell kezelni a növényi rothadást - hatékony gyógyszerek és a népi jogorvoslatok receptjei.

Az almafák első kezelése tavasszal történik, a rügyek kialakulása előtt. A rendezvény célja, hogy megszabaduljon a telelő parazitáktól. Áprilisban kerül sor a kert második tavaszi szórására.

férgek kertkezelése

Feladata, hogy megakadályozza, hogy a rovarok károsítsák a rügyeket. A vegyi anyagokra való segítségnyújtás nyáron csak akkor van, ha a fa nagyon beteg.

Ősszel kezelje a kertet Bordeaux folyadékkal. Őszi kertkezelés karbamiddal és vas-szulfáttal

A növényvédő szerek felhalmozódhatnak a növényekben, ezért meg kell figyelni a várakozási időt. Az almaültetvények ősszel történő feldolgozása a paraziták otthoni készítményei szezonban különböző betegségek megelőzésére csökken. A munka október végén válasszon egy széltelen napot.

A kertészek sok éve preferenciákat fejlesztettek ki, ami azt jelenti, hogy jobb dolgozni. A leghíresebb gyógyszerek: Réz-szulfát. Kék port használnak a tavaszi feldolgozáshoz, mielőtt a bimbózás megakadályozza a gombás betegségek megjelenését.

A munkaoldatot Bordeaux folyadéknak nevezik. A szezonban töltsön el egy permetezést. Használható a sebek fertőtlenítésére a növények eltávolítása után.

Viszketés rejtőzködő féregpeték a végbélben - Youtube

Rovarölő, amely megvédi a fákat a lepkéktől. Magas hőmérsékleten kezd aktívabban fellépni.

férgek kertkezelése

A védőhatás három hétig tart. A gyógyszer nem fitotoxikus és teljesen biztonságos az emberek és a jótékony rovarok számára. Rövid távú érintkezési akció.

Vastag szagú, sűrű folyadék. Teljesen elpusztítja a szopás kártevőit: levéltetvek, kullancsok. Szezononként kétszer használható.

Sparkle Double Effect. Rovarölő szer a levélféregek, levéltetvek és lepkék ellen. A tablettát 10 liter vízben oldjuk. Ez férgek kertkezelése mennyiség elegendő az 5 fák férgek kertkezelése. A Spark egy univerzális eszköz, amely mentőként használható. Fungicid, amely mind a megelőzésre, mind a kezelésre alkalmas. A kertkezelés után néhány órával kezd el cselekedni. Hatékony, pörkölt, lisztharmat ellen.

Megőrzi a védőhatást hosszú ideig. Szükséges a férgek kertkezelése minőségére, a talajvíz jelenlétére, a hideg szél elleni védelemre. Leggyakrabban a szilva beteg a virágzás és a gyümölcs petefészek alatt.

A fertőzés hordozói káros rovarok. Fontos, hogy időben felismerjük a tüneteket és kezeljük a szilvát. Híres rovarok és paraziták: fekete szilvafűrész. A nőstény tojásokat helyez a rügyekbe. A lárvák a petefészkön táplálkoznak, a középső részen átkozva. Ezt követően a gyümölcsök eltűnnek. Egy lárva 8 gyümölcsöt károsíthat. A szilva érlelése után a lárvák a föld alá süllyednek; szilva pollinált levéltetű.

Tojás a tojás vesében és a kéreg repedéseiben. A lárvák meleg utcai hőmérsékletekként jelennek meg az utcán. Nyáron a levéltetű mozog, de szeptemberben visszatér a mosogatóhoz. Súlyosan károsítja a lombozatot, torzítja a gyümölcsöt, és gyengíti a fát; cseresznye levélfoltosság.

Hogyan kezeljük a fatörzseket a kártevőktől. Mikor kell kezelni a fákat

A gombás betegségek a leveleket és gyümölcsöket érintik. Virágzás közben a spórák behatolnak a fákba.

férgek kertkezelése

A lombokat különböző színek foltjai támadják, amelyek végül egyesülnek. A nedves időjárás hozzájárul a betegség kialakulásához. A fák betegségektől és kártevőktől való tavaszi feldolgozása az egészségügyi intézkedések után azonnal megtörténik.

A hordót hámlott férgek kertkezelése tisztítják, eltávolítják a szárított gitt.