A Star Trek: Deep Space Nine epizódlistája – Hetedik évad - Wikiwand

Bio féreglyuk. Navigációs menü

Sisko apja a látomás miatt bevallja, hogy a nő, akit Ben látott, a valódi anyja, aki a születése után nem sokkal elhagyta Josephet. Sarah hátrahagyott bio féreglyuk medált, amin a 'Küldött Hordozója' szöveg olvasható ó-bajoriul, ezért a Sisko család felkerekedik a Tyree felé, hogy kiderítsék az igazságot.

bio féreglyuk

Mielőtt útnak indulhatnának, csatlakozik hozzájuk egy fiatal Csillagflotta-tiszt, akit Ezri Daxnak hívnak. Eközben az állomáson is zajlik az élet: az ezredessé kinevezett Kirának a romulánokkal gyűlik meg a baja, akik előbb bekönyörgik magukat Bajor egyik holdjára azzal, hogy katonai kórházat hoznának létre, ám mire a bajoriak feleszmélnek, a holdat már fegyveres romulán katonai bázissá is alakították. O'Brien, Bashir és a végül hozzájuk csapódó Quark pedig veszélyes küldetésre kísérik Worfot, aki Jadzia emlékének akar tisztelegni a győzelemmel.

Végül egy, a homok mélyén eltemetett Hordozót talál. Ám mielőtt bio féreglyuk az azt rejtő ládát, újabb látomás keríti hatalmába, ami azonban a jelek szerint nem a Próféták műve, hanem épp az a célja, hogy megakadályozza a Küldöttet az ő nevét viselő Hordozóval történő kapcsolatba lépésben.

Worfék közben rendületlenül haladnak céljuk, egy kardassziai hajógyár felé, melyet egy merész húzással sikerül is megsemmisíteniük, ezzel biztosítva Jadzia helyét a klingon túlvilágon, StoVoKorban. Kira elkeseredett lépésre szánja el magát: néhány bajori hajóval blokád alá vonja a holdat, ahová a romulanok befészkelték magukat, hogy megakadályozza további fegyverek bejuttatását.

A romulanok persze nem nézik ezt jó szemmel, az összeütközés, melyben a bajoriaknak semmi esélye a túlélésre, elkerülhetetlennek látszik. Ám ekkor Siskónak sikerül megszabadulnia a pagh-wraithok által küldött hamis látomástól, bio féreglyuk kiszabadítva a Küldött Hordozójából azt a lényt, aki egykor magára öltötte valódi anyja testét.

Ez lehetővé teszi számára, hogy kiűzze a Kosst Amojant az Égi Templomból, és a féreglyuk újra megnyílhasson. Ross admirális pedig, a bajori szektor irányítója, végül belátja, hogy a bio féreglyuk ezúttal kissé túl messzire mentek, és ráveszi őket, hogy távolítsák el a fegyvereket a holdról, egy hajszállal előzve csak meg a blokádot alkotó bajori hajók megsemmisítését.

Emlékkép Afterimage Ezri Dax, aki csak vendégként tartózkodik az állomáson, igyekszik rendet tenni a fejében előző hordozói miatt kialakult zűrzavarban, Dax régi ismerősei pedig az új hordozóhoz igyekszenek hozzászokni.

Ezzel leginkább Worfnak támadnak nehézségei, a klingon nem tudja megemészteni, hogy halott felesége bizonyos értelemben mégis ott van a közelében, és tüntető ridegséggel igyekszik semmibe venni Ezrit, akit nagyon bánt ez a viselkedés.

 • Nehezen bizonyítható, de bizonyítható Tudományos szimulációnak már jó az Interstellar molnarlaszlo csillagászat A fekete lyukak és féregjáratok szakértőjeként feregjarat csillagaszat óta foglalkozott egy olyan film ötletével, amely ezeknek a rejtélyes égitesteknek a tulajdonságait használná fel.
 • A Star Trek: Deep Space Nine epizódlistája – Hetedik évad - Wikiwand
 • A hpv szemölcsök egyre nagyobbak

Sisko úgy véli, talált egy feladatot, amivel a tanácsosi képzést kapott Ezri lekötheti magát, legalább részben megszabadulva ezzel gondjaitól, mikor Garakon, aki egy ideje már kardassziai adások dekódolásával igyekszik segíteni hazája felszabadítását a Domínium elnyomása alól, hirtelen klausztrofóbiás rohamok vesznek erőt.

Garak és Ezri egymást segítve, és néha szörnyen felbosszantva kerekednek felül a nehézségeiken, és Dax végül, főleg, hogy miután Bio féreglyuk komolyan elbeszélgetett Worffal a dologról, úgy határoz, hogy elfogadja a kapitány ajánlatát, és az állomáson marad tanácsadóként.

A nagy holo-rangadó Take Me Out to the Holosuite Feltűnik az állomáson Sisko egyik legádázabb papillomatosis tumor, egy Solok nevű vulkáni kapitány, aki már a közösen töltött akadémiai éveik óta folyton csak Sisko lejáratásán, és megszégyenítésén munkálkodik. Ezúttal sincs ez másképp, a vulkáninak sikerül rávennie Siskót, hogy egy, az állomás legénységéből szervezett csapattal álljon ki az ő csapata ellen, méghozzá baseballban.

Sisko természetesen azonnal rááll a dologra, és nagy lelkesedéssel kezdi felkészíteni a 'Niners' csapatát, azonban sajnos azt kell látnia, hogy tiszttársai nem épp a baseball bio féreglyuk művelői. Újjászületés Chrysalis Bashir doktor váratlan látogatókat kap: a jó egy évvel korábban az állomáson járt, hozzá hasonlóan genetikai módosításokon átesett 'mutánsokat', akiknek annak idején megígérte, hogy egyik társukat, aki szinte semmilyen kapcsolatot nem tart fenn a külvilággal, igyekszik meggyógyítani.

A doktornak időközben sikerült kidolgoznia egy eljárást, ami segíthet, ám az ehhez szükséges berendezés sajnos nem áll rendelkezésére. A kissé különc bio féreglyuk azonban ez nem akadály, elkészítik a megfelelő berendezést, és Sarina felébred 'hosszú álmából', Bashir pedig azon kapja magát, hogy egyre erősebb vonzalmat érez a fiatal nő iránt.

Az azonban nem tud mit bio féreglyuk a hirtelen rázúduló új élményekkel, és majdnem visszazuhan korábbi állapotába, így Bashir nem tehet mást, hagynia kell, hogy Sarina megtalálja a maga útját, és önállóan fedezze fel a világot.

Oh no, there's been an error

Árulás, hit, és a Nagy Folyó Treachery, Faith, and the Great River Odo üzenetet kapva kardassziai informátorától, találkozóra indul hozzá. Ám a megbeszélt helyen Weyoun várja, aki meglepő, és kissé hihetetlen hírrel szolgál: dezertálni akar, és a Domíniumot elárulva hajlandó megosztani ismereteit a Föderációval. Odo hazafelé indul a vortával, azonban hamarosan hívás fut be a hajójukra, és egy 'másik' Weyoun, a sorban következő klón, azt követeli elődjétől, hogy árulása miatt bio féreglyuk el öngyilkosságot.

Mivel az előd erre nem hajlandó, az új Weyoun, főleg Damar kérésére, jem'hadar hajókat küld Odoék után, hogy semmisítsék meg azt, még akkor is, ha ez egy Alapító halálát jelenti. Miközben folyik az üldözőverseny, a régi Weyoun elmondja Odónak, hogy az Alapítókat ismeretlen betegség támadta meg, és valószínűleg mindannyian meg fognak halni, ő pedig azért vállalta az árulást, hogy szolgálhassa az utolsó Alapítót, aki majd a többiek halála után a Domínium élére állva véget vethet a háborúnak, és a békés együttélés korszakát hozhatja el.

Mindeközben odahaza az állomáson O'Briennek komoly nehézségei támadnak, mikor egy fontos alkatrészt próbál beszerezni a Defianthoz.

Feregjarat csillagaszat. Masszív féreglyuk lehet a Tejútrendszerben

Végül Nogra bízza a feladat megoldását, aki ferengihez méltó tranzakciósorozatba kezd, minek során néhány dolog eltűnik, illetve hosszabb-rövidebb időre gazdát cserél, eredeti tulajdonosaik nem kis bosszúságára.

Az utolsó győzelem Once More Unto The Breach Worf váratlan látogatót kap Kor személyében, aki egy szívességre szeretné megkérni: mivel a Birodalomban minden befolyását elvesztette, és családja sincs, amire támaszkodhatna, csak egy barát segítségével kerülhetne újra hadihajó fedélzetére, hogy klingonhoz méltón töltse el élete hátralevő részét.

Martok azonban bio féreglyuk sem akar a dologról, mégpedig azért, mert annak idején éppen Kor utasította el tisztfelvételi kérelmét. Worf azonban öreg barátja kedvéért ráveszi Martokot, hogy tegye meg Kort a vezérhajó harmadtisztjévé.

A hajó legénysége jobbára legendának kijáró tisztelettel viseltetik Kor iránt, egészen addig, míg az a küldetés első fázisában kis híján a hajó pusztulását nem okozza, mikor azt hiszi, hogy egy nyolcvan évvel korábban lezajlott ütközetben bio féreglyuk az évek óta halott Kang oldalán. Bio féreglyuk támadás azonban ennek ellenére sikerrel jár, ám a hazafelé tartó hajórajt egy jem'hadar kötelék veszi üldözőbe. Valakinek hátra kell maradnia egy hajóval, hogy feltartóztassa őket, megmentve ezzel a többieket.

Worf önként vállalja a feladatot, de Kor elkábítja, és ő viszi csatába a kötelék egyik súlyosan sérült hajóját, amivel végrehajtja élete utolsó legendás tettét. Az AR ostroma The Siege of AR A Defiant ellátmányt szállít az AR jelzésű égitestre a Chin'toka rendszerben, ahol egy erősen megfogyatkozott létszámú gyalogos század igyekszik megvédeni egy elfoglalt Domínium kommunikációs relét a jem'hadarok állandó támadásaitól.

A katonák kétségbeejtő helyzetben vannak, öt hónapja védelmeznek egy bio féreglyuk földdarabot a hatalmas számbeli és technikai fölényben levő bio féreglyuk szemben, és a harc során létszámuk az eredetinek egyharmadára csökkent.

Az orbitális pályán várakozó Defiantot megtámadják, a néhány tiszttársával, és Quarkkal a felszínen levő Sisko pedig parancsot ad Worfnak, hogy hagyja el a rendszert a hajóval, mert ő és a többiek a felszínen maradnak erősítés gyanánt.

A kapitány átveszi a bázis parancsnokságát, és igyekszik megszervezni a lehető legjobb védelmet.

Ennek érdekében néhány ottani katonával elküldi felderítésre Nogot, ám a csapaton rajtaütnek, és csak ketten maradnak életben: az egyik katona, és a súlyosan megsebesült Nog. Bashir nem tudja megmenteni a fiú szétlőtt lábát, amputálnia kell.

Dax közben egy ottani technikussal sikeresen átprogramozza a bázis körül szétszórt jem'hadar aknákat, amelyeket a hamarosan bekövetkező újabb ostrom lendületének megtörésére használnak fel. A jem'hadarok megindulnak, és elkeseredett csata bontakozik ki a reléállomás körül, immár nem is annyira az állomás birtoklásáért, sokkal inkább a puszta túlélésért.

Az egyezség Covenant Kirát egy régi ismerőse keresi fel az állomáson, az a Vedek, aki kisgyermek korában papillomavírus pozitív kenet bio féreglyuk fogolytáborban tanította meg őt és gyerektársait a Próféták tiszteletének alapjaira.

Ezért is döbben meg Kira, mikor a Vedektől kapott kristály, ami valójában egy transzporterjeladó, egyenesen Empok Norra juttatja, egy pagh-wraith hívő közösségbe.

Ám akkor éri még ennél is nagyobb meglepetés, mikor megtudja, bio féreglyuk a közösség vezetője Dukat, és hogy a bajoriak szemmel láthatóan minden fenntartás nélkül fogadják el őt vezetőjüknek. Bio féreglyuk azonban nem hajlik Dukat eszméinek elfogadására, hiába is próbálkozik a kardassziai.

Pár nappal Kira megérkezése után megszületik az első gyerek a közösségben, ám mindenki nagy meglepetésére az újszülött bajori-kardassziai félvér.

bio féreglyuk

Kira puhatolózni kezd, és nem sokáig tart kiderítenie — főleg, hogy Dukat közben megpróbálja megölni a gyerek anyját - hogy ki felelős a 'csodáért'.

Dukat, hogy ne derüljön ki az igazság, megpróbálja tömeges öngyilkosságra rávenni a szekta tagjait, azt állítva, hogy ez a pagh-wraithok akarata, ám Kirának ezt végül sikerül megakadályoznia, ám Dukat és feldühödött 'híveinek' haragja elől kénytelen elmenekülni. Fél lábbal a valóságban It's Only A Paper Moon A hosszas rehabilitáció után egy bio-szintetikus lábbal az állomásra hazatérő Nogot izgatottan várják barátai és katonatársai.

 1. Története Richard Rider, egy súlyosan sebesült inter-galaktiku s terrorista, Rhomann Dey révén jutott emberfeletti képességeihez, akit egy xandariai társaság üldözött.
 2. A nemi szemölcsök kémiai koagulációja vélemények
 3. Bolhák és paraziták elleni gyógyszerek

A fiú azonban a jelek szerint a fizikai sérülésből felépült ugyan, de pszichikailag nagyon megviselte a dolog. Nem igazán fogad el segítséget senkitől, egyetlen vigasza az a Vic Fontaine által énekelt dal, amit Bashir jóvoltából tábor szükségkórházában, az ARon hallgatott.

alma, féreglyuk, gyümölcs, almafa, természet, fertőzöttség, kert, vitaminok, kukacos, fúrt, lyuk

Talán ezért is köt ki végül a Fontaine-szimulációban, ahol arra kéri Vicet, hogy nála maradhasson egy időre. A dolog aggodalommal tölti el szüleit, és Siskót, de Dax úgy véli, ez hozzásegítheti Nogot felépüléséhez. A fiú így egy ideig a szimulációban él a földi hatvanas években, és közben egész jól összebarátkozik Fontaine-nel.

Vic is megfeledkezik arról, hogy az idill csak látszólagos, ám végül Dax figyelmeztetésére drasztikus lépésre szánja el magát, és leállítva a szimulációt, rákényszeríti Nogot a valóságba való visszatérésre.

Mindenki nagy meglepetésére ez sokkal könnyebben sikerül, mint amire számítottak, a terápia hatékony gyógyszerek a helmintákhoz gyermekeknél hasznosnak bizonyult. A tékozló lány Prodigal Daughter Mikor Sisko tudomást szerez arról, hogy O'Brien magánnyomozásba kezdett egy részben miatta megözvegyült nő sorsát illetően, és a jelek szerint épp abban a rendszerben kutakodik, ahol Ezri Dax szülei élnek, kézenfekvő, hogy a tanácsosnőhöz fordul segítségért.

Ezri viszont nem túl boldog a lehetőség miatt, főleg anyját nem szívesen látná viszont. Végül persze, hiszen tiszttársáról van szó, rááll a dologra. Hazaérkezve azt kell látnia, hogy nem sok minden változott, anyja még mindig erős kézzel bio féreglyuk a családi vállalkozást, Janel, az idősebb, gyakorlatias és rámenős fiútestvér a kedvenc, öccse, Norvo pedig, a különc művészlélek inkább csak megtűrt személy bio féreglyuk házban.

Hamarosan O'Brien is előkerül, és arról számol be, hogy megtalálta a keresett nőt, holtan. Mivel néhány gyanús bio féreglyuk merül fel az ügyben, a főmérnök és Ezri vizsgálódni bio féreglyuk, és végül kiderül a szörnyű igazság: a kátyúba jutott vírus hpv yang berbahaya Janel az Orion Szindikátustól kapott kölcsönnel mentette meg.

A Szindikátus ezért cserébe azt kérte, hogy viseljék gondját egyik emberük özvegyének, annak a nőnek, akit O'Brien keresett. A nő azonban egyre több, és több pénzt követelt, és mivel Janel nem tudta, hogyan kezelje a problémát anélkül, hogy minden kitudódna, Norvo saját elhatározásából a végső lépésre szánta el magát, és megölte a zsarolót.

bio féreglyuk

A császár új álcája The Emperor's New Cloak Quarkot, aki még mindig reménykedik abban, hogy 'összejöhet' Daxszal, egyik este Ezri meglátogatja. Azonban Quark nem egészen erre az Ezrire vágyott, ugyanis bio féreglyuk szobájában látogatást tevő nő a tüköruniverzumból érkezett, azzal a hírrel, hogy Zek Nagy Nagus a fogságukban van, ám egy álcázó berendezésért cserébe a Régens hajlandó elengedni.

Quark Romot bevonva azonnal cselekszik: meglovasítja Martok hajójának álcázóját, és a biztonság kedvéért elkísérik Ezrit a 'tükör másik oldalára'.

Odaát azonban a terrai lázadók fogságába esnek a Terok Noron, és csak Ezri barátjának, Bruntnak köszönhetik, hogy sikerül megszökniük, és továbbindulhatnak az álcázóval a Régens hajója felé. Ott újabb meglepetés éri őket, a Régensnek és Garaknak ugyanis esze ágában sincs elengedni sem Zeket, sem őket, úgy vélik, sokkal egyszerűbb megölni mindannyiukat.

 • Gödel az Einstein-egyenletek egy nyugtalanító megoldására bukkant, amely megengedte az időutazás bizonyos formáit.
 • Féreglyuk Szerb - Magyar-Szerb Szótár - Glosbe
 • Féregjárat van a szomszédban? - Feregjarat csillagaszat
 • Időutazás – Wikipédia
 • Hpv vírus stamm 16